Over Sophia Steuter

German Dutchie, gek op zelfontwikkeling!

 

 

Over Sophia Steuter

German Dutchie, gek op zelfontwikkeling​

Hi! Ik ben Sophia, geboren en getogen in Duitsland en op mijn 20e naar Nederland verhuisd om daar een spetterende studententijd tegemoet te gaan en voor eeuwig verliefd te raken op Nederland. 

Meer over mij

Mijn verhaal

Ik studeerde Communicatiewetenschappen en psychologie aan de Universiteit Twente. Na mijn studie rolde ik in marketing communicatie banen. In mijn quarterlife crisis herinnerde ik me weer wat ik wilde in mijn leven; mensen inspireren om vrede te sluiten met zichzelf en in hun dromen te geloven. Dat was waarom ik psychologie had gestudeerd. 

Zelf ben ik sinds mijn 14e bezig met zelfontwikkeling. Toen was overgewicht mijn ‘noodzaak’ om te veranderen. Mijn moeder sleurde me mee richting een ‘psychokinesioloog’ en toen gebeurde het. De deuren naar een nieuwe wereld gingen voor me open. De wereld van zelfontwikkeling en spiritualiteit. Ik veranderde toen enorm. Van een depressief muurbloempje met zelfbewustzijn van -30 naar een teenager die ‘erbij hoorde’ en lol had in het leven. Ik leerde toen dat ik dingen kan veranderen en zelf het stuur in handen heb. Onwijs waardevol!

Sindsdien ben ik bijna dagelijks bezig met zelfontwikkeling. Zij het door boeken te lezen of podcasts te luisteren of cursussen, meditaties, channelings, healings, en dergelijke te bezoeken. Inmiddels ben ik zelf opgeleid tot begeleider van familieopstellingen en als energietherapeut. Ik heb psychologie gestudeerd en ben gecertificeerde invloed en communicatie trainer.

Verder woon ik in Utrecht samen met mijn vriendje en houd ik van hardlopen, goed eten (koken), wijntjes, wandelen, natuur, vrienden en familie.

"Behaalde papiertjes"

Opleidingen en cursussen

Universitaire opleidingen

BSc Communicatiewetenschap
Pre-master Psychologie
MSc Corporate and Organizational Communication (& Psychologie)

Aanvullende op opleidingen en cursussen

Gecertificeerd Invloed Trainer, The Influence Company
Energietherapeut, Michael Schräder (D)
Inzicht in Invloed®, Bureau Zuidema
Begeleider voor vrije systemische opstellingen, Michael Schräder (D)
Masterclass NLP, 4YoungPeople
Opleiding Torus Balans – Meester van je eigen leven (1e, 2e en 3e (meester) graad), Michael Schräder (D)
Training Mindfulness, Study & Career Universiteit Twente
Super Student Programma (4-daags persoonlijke ontwikkeling voor studenten), University of Happiness
Waarde(n)vol (zelf)leiderschapstraining, 4Human Training, Coaching & Consultancy

Interview met Patrick Kicken

In dit filmpje praat ik met oud radio-DJ Partick Kicken. Er kwam van alles langs; hoe het was om naar Nederland te emigreren op mijn 20e, hoe ik denk over millennials, hoe ik struggels heb overwonnen, wat ‘ass-angels’ zijn en wat ze voor je betekenen, wat ‘zo binnen zo buiten’ betekent en wat je ermee kan. En meer…